Miljö & Hållbarhet

Hotel Svava strävar efter att vara ett bra miljöval för våra gäster och samtidigt verka för ett samhälle med hållbar utveckling genom att ständigt förbättra vårt miljöarbete. Vi strävar efter en miljömässigt hållbar turism genom att erbjuda en miljövänlig vistelse på vårt hotell. Som gäst hos oss får du gärna vara med och engagera dig i vårt miljöarbete.

 

Vad du som gäst kan göra för att bidra till ett hållbart hotell:
 
Släck lampor
Kom ihåg att släcka lamporna samt stänga av all elektronik när du lämnar rummet.

Ät hållbart
Gör medvetna val! Vi uppmanar våra gäster att välja vegetariska och miljömärkta alternativ. Ta inte mer mat än vad orkar äta upp.

Städning
För att undvika onödig städning, markera med dörrhänget när du behöver / inte behöver ditt rum städat 

Byte av sängkläder & handdukar
Använd gärna dina handdukar flera dagar. Häng upp handduken om du önskar behålla den och om du vill byta ut dem, vänligen lägg dem på golvet. Sängkläder bytes var fjärde dag, meddela gärna receptionen om du vill behålla dem längre. Tillsammans kan vi spara tvättmedel, vatten och energi!

Sortering av avfall
Hjälp oss att underlätta vår källsortering. Vi vill göra det enkelt för dig att sortera ditt avfall. Om du lägger förpackningar, tidningar, batterier, brukar och flaskor bredvid papperskorgen så återvinner vi detta åt dig.

 

Tipsa

Vi välkomnar tips och förslag på hur vi kan förbättra vårt miljöarbete, din åsikt är viktig för oss. Som gäst hos oss får du gärna vara med och engagera dig i vårt miljöarbete, vill du ha mer information är du varmt välkommen att kontakta oss.


Green Key

Som en del av vårt miljöarbete har vi valt att miljömärka vårt hotell med den globala miljömärkningen Green Key, ett samarbete och certifiering vi är väldigt stolta över. Green Key är en internationell miljömärkning för besöks- och turistanläggningar och finns i över 60 länder. Märkningen drivs internationellt av Foundation for Environmental Education, som stöds av bland andra UNEP, UNESCO och WTO. Idag finns över 170 Green Key-märkta anläggningar i Sverige och alla anläggningar genomgår regelbundna revisioner, för att säkerställa att kriterierna efterlevs. 

 

I vår miljöpolicy har vi satt upp miljömål och en handlingsplan för att uppnå de mål som ingår i certifieringen. Vi arbetar kontinuerligt för att minimera vår energi- och vattenförbrukning, reducera användning av kemikalier och endast använda miljömärkta tvätt- och rengöringsmedel, samt källsortera allt avfall.

 

Här följer några exempel på vad som ingår i Green Key-märkt hotell, och som vi självklart uppfyller:

 

  • Att använda 100% förnybar el, energibesparande belysning och ha rutiner för minskad energiåtgång.
  • Årligen mäta hotellets utsläpp av växthusgaser i syfte att minska hotellets klimatpåverkan.
  • Initiativ för minskad vattenförbrukning och spara på våra vattenresurser
  • Att källsortera och återvinna hotellets och gästernas avfall.
  • Att använda miljömärkta tvätt- och rengöringsprodukter.
  • Erbjuda gäster flera ekologiska livsmedel på frukosten.
  • Arbeta mot minskat matsvinn.

 

Utöver detta tar vi hänsyn till miljöaspekter i beslutssammanhang, följer tillämpbar miljölagstiftning, dokumenterar våra insatser & arbetar aktivt för att säkerställa att vi uppfyller de kvalificerade krav som ställs för miljömärkning. 

greenkey

Mångfald, jämställdhet och inkludering

Att ta tillvara på människors olikheter, att jobba för lika rättigheter och möjligheter, och att skapa en inkluderande arbetskultur är en hållbarhetsfråga som vi arbetar extra mycket med på Hotel Svava. För oss handlar om att ta vara på fördelarna med mångfald på vår arbetsplats. Känslan av inkludering hänger också ihop med nivån av välmående bland medarbetarna och att arbeta med mångfald, jämställdhet och inkludering gynnar inte bara vår verksamhet utan också samhället på lång sikt.  

Hitta hit med kollektivtafik

Best Western Hotel Svava ligger på Bangårdsgatan 24 i Kvarter Svava. Hotellet är lätt att hitta till oavsett om du anländer med bil, buss eller tåg. Bilen parkerar du bekvämt i garaget och tar hissen direkt upp till lobbyn. 

 

Ta dig till Hotel Svava med kollektivtrafik
Hotel Svava ligger alldeles intill Uppsala Centralstation, endast 200 meter, därav är det väldigt enkelt att ta sig till oss med både tåg och buss. Om du föredrar att resa med buss kan du ta alla bussar till hotellet som stannar vid Uppsala Centralstation. Kommer du med flyg kan du ta tåget från Arlanda flygplats till Uppsala Centralstation eller åka med flygbuss nr 801 till Uppsala Central. 

 


 
Summa: ...kr
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets- och cookiepolicy
Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
foto: destination uppsala