Hotel Svava

I Uppsalas mittpunkt ligger kvarter Svava som är hem till Hotel Svava. Vi är ett trestjärnigt privatägt hotell som erbjuder ett personligt boende på med bästa läget i Uppsala - mitt i smeten och alldeles intill centralstationen. Hos oss ligger fokus på en smidig och enkel om än härlig upplevelse. På hotel Svava har vi 128 rum, en liten lobbybar, en frukostmatsal där vi serverar en hemtrevlig och generös frukostbuffé varje morgon samt ett mötesrum för mindre möten.

 

På Hotel Svava vill vi att du ska känna dig varmt välkomnad och vårt mål är att skapa en hemtrevlig atmosfär med varmt och gemytligt bemötande. Ett personlig och engagerat värdskap är en självklarhet, eftersom ägarna finns på plats finns också ett stort personligt engagemang. Hos oss är våra gäster det viktigaste vi har.

 

Namnet Hotel Svava kommer förmodligen från Kvarteret som har samma namn. Arkiven över området skvallrar om att Hotel Svava tidigare har gått under namnen Hotell Svea och Hotell Sankt Eriks. 

 

Hotel Svava blev en del av Best Western Hotels & Resorts år 2007. Best Western Hotels & Resorts ingår i BWH Hotel Group. Hotel Svava tillhör BWHG - Best Western Hospitality Group


Att vara en del av Best Western

Vi är otroligt stolta över att vara tillhöra hotellkedjan Best Western Hotels & Resorts. Att vara en del av Best Western ger oss möjligheten att erbjuda våra gäster medlemskap i det otroliga lojalitetsprogrammet Best Western Rewards. Läs mer om Best Western Rewards här och bli medlem i Best Western Rewards här!

 

Perfekt läge vid centralstationen

Som gäst hos oss har du Uppsala precis utanför dörren! Uppsala är en levande stad som bjuder på massvis av härliga aktiviteter och nöje. Hotel Svavas läge är prefekt för dig som vill bo centralt, nära centralstationen och upptäcka Uppsala.

 

Hitta till Hotel Svava

Oavsett om du kommer till Hotel Svava med bil, buss eller tåg är det lätt att hitta till oss. Precis under hotellet ligger garaget där du kan parkera din bil bekvämt och direkt åka upp med hissen till hotellet och lobbyn. 

 

Hotellet ligger precis bredvid Uppsala Centralstation, så centralt som det kan bli. Till oss kommer du smidigt med både bil och med kollektivtrafiken. För dig som åker buss kan du ta alla bussar till hotellet som stannar vid Uppsala Central. Om du föredrar tåg hoppar du av vid Uppsala Centralstation. 

 

Tar du flyget till Arlanda? Flygbuss nr 801 tar dig smidigt från Arlanda till Uppsala station och till Hotel Svava. 

Bra att veta

Frågor och svar

När kan jag checka in?
Vi erbjuder incheckning från kl. 15:30. Om du vill checka in tidigare, vänligen kontakta oss. Om du vill checka in efter kl 22:30 behöver du på förhand ha kontaktat oss. Vi har även själv check-in, läs om den här!
När behöver jag checka ut?
Du behöver ha checkat ut senast kl. 12. Vi har även själv check-out, läs om den här!
Erbjuder ni självincheckning eller självutchekning?
Ja, vi erbjuder både självincheckning och självutcheckning. Där kan du checka in/checka ut, betala och få/lämna tillbaka din rumsnyckel. Läs mer om tjänsten här!
Hur gör jag ändringar i min bokning?
Om du bokat direkt via oss på hotellet eller via Best Westerns hemsida kan du kontakta oss direkt så hjälper vi dig. Om du bokat via en extern partner, exempelvis booking.com behöver du kontakta dem.
När får jag senast avboka min vistelse?
Om du bokat direkt via oss eller via Best Westerns hemsida behöver du avboka senast 24 timmar innan ankomst. För paketbokningar, gruppbokningar och andra specialerbjudanden gäller ibland andra avbokningsregler. Vänligen kontakta oss så hjälper vi dig.
Erbjuder ni extrasängar?
Vi har flera rum där man kan bo upp till fyra personer. För vuxna tillkommer en kostnad på 200kr per person. Barn upp till 4 år sover gratis. Läs mer om våra rum här.
Har ni fritt wifi på hela hotellet?
Ja, vi erbjuder fritt wifi på hotellet.
Har ni hund- eller kattrum?
Ja, vissa av våra rum är hund- och kattvänliga, läs om dem här. Vänligen kontakta oss innan du bokar ett hund- eller kattrum.
Erbjuder ni några tillgänglighetsanpassade rum?
Nej, vi har tyvärr inte några tillgänglighetsanpassade rum.
Har ni ett gym?
Nej, vi har inte något gym på hotellet men det finns ett gym på Bangårdsgatan. 
Hur arbetar ni med miljö och hållbarhet?
Hotel Svava strävar efter att vara ett bra miljöval för våra gäster och samtidigt verka för ett samhälle med hållbar utveckling genom att ständigt förbättra vårt miljöarbete.

Som en del av vårt miljöarbete har vi valt att miljömärka vårt hotell med den globala miljömärkningen Green Key. I vår miljöpolicy har vi satt upp miljömål och en handlingsplan för att uppnå dessa mål. Vi arbetar kontinuerligt för att minimera vår energi- och vattenförbrukning, reducera användning av kemikalier och endast använda miljömärkta tvätt- och rengöringsmedel, samt källsortera allt avfall. 

Utöver detta tar vi hänsyn till miljöaspekter i beslutssammanhang, följer tillämpbar miljölagstiftning, dokumenterar våra insatser & arbetar aktivt för att säkerställa att vi uppfyller de kvalificerade krav som ställs för miljömärkning. Vi strävar efter en miljömässigt hållbar turism genom att erbjuda en miljövänlig vistelse på vårt hotell. Som gäst hos oss får du gärna vara med och engagera dig i vårt miljöarbete. Läs mer om Hotel Svavas hållbarhetsarbete här.

Upplev anor från 1800-talet i Kvarteret Svava

Svava-kvarteret, där Hotel Svava ligger, har anor från 1800-talets Uppsala. På den tiden fanns där bara magasinbyggnader och enstaka bostadshus. Idag är Svava-kvarteret en levande stadsdel i det som blivit hjärtat av Uppsala. I Svava-kvarteret finns Svava galleria, butiker, restauranger och ett garage, där du kan parkera och ta hissen direkt upp till Hotel Svava.

Personalen på Hotel Svava

På Hotel Svava arbetar vi aktivt med trivsel på vår arbetsplats. Vi tror på att om man trivs på jobbet så engagerar man sig lite extra och om man är glad när man kommer till sin arbetsplats så kommer det även att märkas gentemot våra gäster och vårt kundbemötande, det smittar av sig.

 

Hos oss på Hotel Svava har vi medarbetare som har arbetat väldigt länge hos oss och det tycker vi är ett kvitto på att vi har en bra arbetsmiljö där personal får vara delaktiga i beslut som tas, hotellchef och ägare jobbar väldigt nära sin personal och värdesätter deras åsikter om hotellet.

 

BWHG

Hotel Svava tillhör BWHG, Best Western Hospitality Group, som bildades 2015. Ägarkretsen och styrelsen inom BWHG består av 14 delägare, alla med bakgrund som VD eller ägare av ett eller fler hotell inom BWH Hotel Group. BWHG bildades ur en idé inom BWH Hotel Group om hur vi kan öka representation för Best Western på destinationer där vi inte har representation. De tillfrågade alla BW ägare i Scandinavian om de ville vara med och så bildades BWHG.

 

 
Summa: ...kr
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Integritets- och cookiepolicy
Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.
foto: destination uppsala